donderdag, 23. augustus 2012 - 22:46 Update: 08-07-2014 0:47

Twente gaat ten onder in heksenketel van Bursaspor

[ELF-Voetbal[ FC Twente moet volgende week in Enschede een 3-1 nederlaag goedmaken tegen Bursaspor over door te bekeren in Europa. De Tukkers kwamen in Turkije nog op voorsprong, maar werden daarna overlopen.

Twente kon met vertrouwen aan het duel beginnen bij Bursaspor. De ploeg van Steven McClaren is koploper in de Eredivisie en speelde al zes Europa League-wedstrijden. Toch bleek de tegenstander van vanavond een echte test voor de club uit Enschede. In het Bursa Atatürk Stadion trof de thuisploeg met de steun van de fanatieke supporters fel van leer. Al na één minuut kon Bursaspor op 1-0 komen.

Willem Janssen verspeelde de bal knullig, maar zag zijn fout niet fataal worden. Namens de thuisclub was Yesil Timsahlar twee keer dichtbij een doelpunt. Na een hectische openingsfase voor het doel van Nikolay Mihaylov kwam Twente verrassend aan de leiding. Nacer Chadli etaleerde zijn goede vorm door te profiteren van een overstapje van Dusan Tadic. De Belg schoof de bal vervolgens simpel binnen.

Even daarvoor miste Sebastian Pinot een levensgrote kans oog in oog met Mihaylov. Het duurde echter niet lang totdat ook Bursaspor scoorde. Pablo Battala volleerde hard raak na een voorzet van links. In de tweede helft liepen de Turken verder weg. Stanislav Sesták hielp zijn team op 2-1. Twente kon daarna niet echt meer een vuist maken en Bursaspor kreeg vertrouwen. Battala zag zijn inzet op de paal eindigen. De Argentijn was in de slotfase alsnog verantwoordelijk voor de 3-1. Van dichtbij kopte hij Bursaspor naar 3-1.