maandag, 30. januari 2012 - 14:52 Update: 08-07-2014 0:27

Twitter-alert bij autodiefstal

Amsterdam

Verzekeraar OHRA is in januari gestart met een Twitter-alert bij diefstal van auto's en motoren.

´Als er een auto is gestolen, stuurt de Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) de gegevens uit het Vermiste Auto Register naar de verzekeraar, die dit vervolgens tweet´, meldt het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) maandag. Deze tweet bevat kenteken, merk, type en kleur van het gestolen voertuig en de datum, plaats en het tijdstip van de diefstal.

Pilot
"Wij zagen wel wat in het plan om met de hulp van oplettende en actieve twitteraars het opsporen van gestolen voertuigen te versnellen", vertelt Esther Rougoor van het VbV. "Elk gestolen voertuig is er één te veel, de schadelast van een gestolen auto kan oplopen tot tienduizenden euro's. Het scheelt veel als we dat op deze wijze kunnen voorkomen. Nog afgezien van de vreugde die de eigenaar ervan heeft als hij zijn eigen auto weer in zijn bezit heeft."

Op dit moment wordt in ons land minder dan zestig procent van de gestolen auto's en motoren teruggevonden. Dat percentage kan omhoog, vindt OHRA. "Het is nog een pilot met één verzekeraar, maar als er meer vraag naar is, kunnen wij het Twitter-alert breder inzetten", aldus het VbV.

Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit
Het VbV is een gemeenschappelijk initiatief van alle Nederlandse schadeverzekeraars om voertuig-, vaartuig-, werkmaterieel- en transportcriminaliteit te bestrijden.
Categorie:
Tag(s):