donderdag, 12. juli 2012 - 16:01

Uitgebrande auto in Marum blijkt gezochte paarse auto

Marum

De uitgebrand Chrysler Voyager die dinsdagochtend brandend werd aangetroffen op de Kloosterweg in Marum, blijkt de auto te zijn waar de politie naar opzoek was. Tot deze conclusie komt de technische recherche van de regiopolitie Groningen.

De Chrysler Voyager werd op 3 juli gestolen bij een bedrijf aan de Ringbaan in het Gelderse Wezep. Op de auto stonden letters met de bedrijfsnaam van de eigenaar. Volgens de politie lijkt de kleur van de auto onder een bepaalde lichtval op paars.

Getuigen zagen dinsdagmorgen de Chrysler met hoge snelheid weg rijden nadat de bestuurder, een negroïde man met kroeshaar, de 40-jarige Jan Hendrik Elzinga van het leven had beroofd. Elzinga werd door meerdere kogels getroffen en overleed op de plaats van het incident.

De politie is zoekt getuigen die weten waar de gestolen Chrysler Voyager is geweest in de periode van 3 en 10 juli. Het is mogelijk dat de auto enige tijd met een Belgisch- of Duits handelaarskenteken heeft rond gereden. Zij kunnen contact opnemen met de politie op 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meldt Misdaad Anoniem 0800-7000

Heeft u informatie over het slachtoffer of het schietincident ?, Mail de redactie op groningen@blikopnieuws.nl
Provincie:
Tag(s):