woensdag, 20. juni 2012 - 9:15 Update: 08-07-2014 0:50

Uitgeschakelde Advocaat kijkt vooruit: 'PSV gaat meedoen om titel'

(ElfVoetbal) Nog een dag voordat Oranje zou stranden op het EK, werd Rusland geëelimineerd. Verrassend. Het betekent wel dat de blik van bondscoach Dick Advocaat al vroegtijdig op PSV kan.

De 65-jarige Hagenaar neemt in Eindhoven de scepter over van Phillip Cocu, die als interim-trainer weer een stapje terug doet. In het AD kijkt hij nog één keer terug op het EK, en met name op de verrassende 1-0 nederlaag tegen Griekenland. "Ja, dan zit je in één keer weer thuis. Zo snel gaat dat. Dit was mijn laatste grote toernooi." zegt hij stellig.

"Nou, zeg eigenlijk nooit, nooit. Zeker ik niet. Het is niet te plannen. Ja, José Mourinho kan dat doen, die kan zeggen 'ik ga dan daarheen en dan weer daarheen'." Advocaat moet PSV nu weer aan de landstitel helpen, de hegemonie van Ajax doorbreken. "Ik zie het hoofdstuk PSV helemaal zitten. We krijgen een heel goede groep, het kan echt een geweldig jaar worden. Nee, we zijn nog niet klaar met de selectie."

"We weten niet wat er met Ola Toivonen gebeurt. Als er niets voor hem komt, dan blijft hij gewoon. Maar volgens mij wil hij weg. Hoe ik daar in sta? Als hij blijft, is hij van harte welkom. Anders komt er een ander. We zitten niet stil. Ik heb in Polen vaak contact gehad met Marcel Brands. PSV gaat meedoen om de titel, daar is geen twijfel over mogelijk."
Categorie:
Tag(s):