dinsdag, 15. mei 2012 - 12:48

Uitreiking Appeltjes van Oranje voor het eerst gezamenlijk

Utrecht

Dinsdagochtend 15 mei reikten de Prins van Oranje en Prinses Máxima voor de 10e keer de Appeltjes van Oranje uit op Paleis Noordeinde. Zij deden dit voor het eerst gezamenlijk.

In de 10 jaar dat het Oranje Fonds bestaat mochten 30 sociale initiatieven deze prijs ontvangen. Vandaag kwamen alle oude en nieuwe winnaars bij elkaar voor de uitreiking. 25 van hen zijn nog steeds actief. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

30 sociale initiatieven kregen Appeltje
In totaal kregen 30 sociale initiatieven al een Appeltje van Oranje. Deze prijs wordt ook wel de ‘Oscar van het welzijnswerk’ genoemd. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, legt uit: “De winnaars zijn allen initiatieven die een voorbeeldfunctie hebben in ons land. Ze blinken uit in originaliteit, effectiviteit, inzet van vrijwilligers en in duurzaamheid.”

25 van de winnende initiatieven bestaan dan ook nog steeds. Zo is Stiching HOF Promotie Haags vrijwilligerswerk, winnaar in 2009, al jarenlang succesvol in het bij elkaar brengen van vrijwilligers en ouderen om hun levensverhaal samen op te tekenen. En organiseert de Stichting Leidse Welzijnsorganisatie, winnaar in 2003, tot op de dag van vandaag nog steeds multiculturele zomerfestivals. Buurtbewoners met verschillende culturele achtergronden ontmoeten elkaar daar steeds weer.
Provincie:
Tag(s):