dinsdag, 15. mei 2012 - 9:23

Utrechter drie keer aangehouden in een nacht

Maarssen

Een automobilist die te veel had gedronken werd in de nacht van maandag op dinsdag drie keer door de politie aangehouden.

Rond 02.40 uur zagen agenten een automobilist slingerend over de Kometenweg rijden. Zij gaven de automobilist, een 20-jarige man uit Utrecht, een stopteken. Uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken en de agenten hielden hem aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 360 ug/l, meer dan vier keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de Utrechter werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Opnieuw in de fout
Rond 03.40 uur werd de verdachte vanuit het politiebureau in Bisonspoor heengezonden. Daarbij vond hij het nodig een agent uit te schelden. De agent hield hem aan en de verdachte kreeg een bekeuring voor belediging.

Rond 05.35 uur werd de verdachte heengezonden. Via cameratoezicht zagen agenten dat de verdachte, ondanks het nog lopende rijverbod, toch weer met zijn auto ging rijden. Agenten hielden hem rond 05.45 uur op de Kometenweg aan. Hij werd weer naar het politiebureau overgebracht. Nu blies hij 125 ug/l, terwijl de wettelijke limiet 88 ug/l is. Hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en voor het rijden in strijd met een rijverbod. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Al met al kreeg de Utrechter dus processen-verbaal voor: rijden onder invloed van alcohol (tweemaal), rijden met een rijverbod en belediging. Ook moest hij zijn rijbewijs inleveren.
Provincie:
Tag(s):