zondag, 5. augustus 2012 - 11:15

Utrechtse Bazaar naar Papendorp-Utrecht

Utrecht

De Utrechtse Bazaar staat op het punt te verhuizen.

Op 19 augustus sluit de Utrechtse Bazaar na ruim 30 jaar haar deuren op de bloemenveiling van Vleuten. Zaterdag 25 augustus opent de Utrechtse Bazaar haar deuren aan de Groenwoudsedijk in Papendorp aan de rand van het centrum van de stad Utrecht. De eerste maand op de nieuwe locatie wordt met diverse festiviteiten omkleed.

Lange zoektocht
De nieuwe plek is minder dan 3 kilometerbij de huidige locatie op de bloemenveiling vandaan. Op de bloemenveiling in Vleuten is sinds 1981 elk weekend de Utrechtse Bazaar gehouden in de bloemenveiling van Vleuten. Na een zeker vijftien jaren lange zoektocht is een definitieve geschikte locatie gevonden. De Utrechtse Bazaar vertrekt als een van de laatste bedrijven uit het vinex complex Leidsche Rijn.

In de afgelopen maanden is het nieuwe pand (11.000m2) verbouwd tot een modern evenementencomplex dat aan alle moderne eisen voldoet. Langs de binnenmuren zijn verkoopunits/boxen gebouwd. Er is een foodcourt met horeca-units en een groot gezellig terras.

Beter bereikbaar
Het nieuwe adres is Groenewoudsedijk 6 Papendorp Utrecht. Dat ligt vlakbij knooppunt Oudenrijn, bij de snelwegen A2 & A12 en dichter bij de stad Utrecht, zodat mensen ook met de fiets naar de Utrechtse Bazaar kunnen komen. Wie van de Ring Utrecht van of naar de jaarbeurs rijdt, kan de hal vanaf de De Meernbrug zien liggen. De Utrechtse Bazaar trekt duizenden bezoekers per weekend. Voor al deze bezoekers komt er snel een goede verbinding met het openbaar vervoer en is op de Groenewoudsedijk 6 een parkeerterrein aangelegd met 1250 parkeerplaatsen. De officiële wegbewijzering naar de nieuwe locatie wordt door de Gemeente in augustus 2012 geplaatst, zodat de aanrijdroutes vanuit alle windstreken naar de nieuwe locatie duidelijk zichtbaar en vindbaar zijn.

Standhouders kunnen spullen opslaan
De Utrechtse Bazaar- standhouders krijgen in het nieuwe complex de mogelijkheid hun goederen op te slaan. Er hoeft niet elke zondag leeg opgeleverd te worden, zoals zij 30 jaar lang gewend zijn in de bloemenveiling in Vleuten.

De Utrechtse Bazaar vindt nog altijd alleen in het weekend plaats, maar de hal wordt nergens anders voor gebruikt. Dat betekent dat vaste verkopers hun spullen kunnen laten staan.

Naast de vaste kramen, komen er ook verkoopunits/boxen met afmetingen van negen tot en met veertig vierkante meter. Deze boxen zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor verkopers van meubels en grotere elektronica, want ook die kunnen de spullen laten staan en de box veilig afsluiten.

De Utrechtse Bazaar is als Zwarte Beurs in 1981 opgericht door Hans van der Heijden en vestigde zich in de bloemenveiling in Vleuten. De bloemenveiling/locatie kwam in 1996 binnen de gemeentegrens van de stad Utrecht te liggen. De afgelopen jaren is er een complete woonwijk om het terrein van de bloemenveiling ontstaan.
Provincie:
Tag(s):