dinsdag, 11. september 2012 - 9:20 Update: 08-07-2014 0:46

Vacatureaanbod in augustus weer omlaag

Amsterdam

Het online vacatureaanbod is in augustus met 2 punten gedaald en is na twee maanden van lichte stijging terug op het niveau van mei.

Dit blijkt uit de Monster Employment Index – de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt. De algehele Index komt nu uit op 77 punten, dat is 15 punten minder dan in augustus vorig jaar.

Ondanks de daling van het totale vacatureaanbod nam de vraag naar personeel in de bancaire sector vorige maand iets toe (+4). Ook ten opzichte van augustus vorig jaar stijgt het aanbod (+3). Deze toename ging niet op voor de hele financiële sector; het aanbod in de accountancy branche bleef in augustus gelijk. In het onderwijs en de gezondheidszorg daalde het aanbod het sterkst (beide -13). In Limburg nam de vraag naar personeel met 3 punten het meest toe, terwijl het in Overijssel met 6 punten het meest daalde.

“Na weer een maand van afname van het aantal vacatures ten opzichte van vorig jaar, kunnen we troost putten uit het feit dat we te maken hebben met de kleinste daling van de afgelopen zes maanden”, aldus Warren Hammond, managing director van Monsterboard.nl. “De snelheid lijkt er een beetje uit. Ook zien we hoopgevende signalen in de lichte stijging van het aantal vacatures bij banken en verzekeraars en een toename in het aanbod van posities op lagere niveaus. De online wervingsactiviteiten lijken zich in Nederland te stabiliseren, ondanks de onrust op economisch en politiek gebied.”
Categorie:
Tag(s):