zondag, 25. maart 2012 - 14:10

Vader, moeder en opa vallen agenten aan

Schiedam

De politie heeft zaterdagavond twee mannen en een vrouw aangehouden, die ervan worden verdacht drie agenten te hebben aangevallen. Dit meldt de politie zondag.

Twee agentes van het biketeam reden rond 22.30 uur over de Vlinderhoven in Schiedam. Toen ze langs een speeltuin kwamen, zagen ze een paar jongeren die alcohol aan het drinken waren. De agenten spraken de jongeren daarop aan en vroegen om hun legititmatie.

Een jongen kon zich niet legitimeren. Hij verklaarde vlakbij te wonen. De agenten gaven hem de gelegenheid thuis een legititmatiebewijs te gaan halen. Toen de jongen terugkwam, had hij zijn beide ouders bij zich. De ouders maakten beledigende opmerkingen richting de agenten. Ook hun zoon begon zich ermee te bemoeien.

Het kwam tot een handgemeen, waar ook de opa van de jongen zich later in mengde. De agenten werden gestompt, gebeten en aan hun haren getrokken. Een derde agent die zijn collega's te hulp schoot, werd ook belaagd.

Uiteindelijk konden vader (43), moeder (44) en opa (78) worden aangehouden. Zij zitten alledrie nog vast. De politie onderzoekt de zaak. De drie agenten liepen lichte verwondingen op.
Provincie:
Tag(s):