woensdag, 19. december 2012 - 8:57 Update: 08-07-2014 0:44

Van Basten krijgt mooi steuntje in de rug van vriend Koeman

(ElfVoetbal) 'Een goed stel'. Bekende woorden over de Nederlands elftal dat in 1988 Europees kampioen werd. Vanavond (woensdag) staan twee iconen van die ploeg tegenover elkaar als hoofdtrainer in de Eredivisie.

Trainer Ronald Koeman van Feyenoord vertelde in zijn vooruitblik dat hij verwacht dat collega Marco van Basten bij sc Heerenveen, bovendien vrienden van elkaar, zijn elftal in de competitie nog naar een hogere plaats op de ranglijst gaat leiden. "Ik vind het eigenlijk logisch dat het wat minder gaat dan vorig seizoen. Er zijn veel bepalende spelers vertrokken. Desondanks is het voetbal van Heerenveen in mijn ogen prima en dus is het elftal van Marco een gevaarlijke tegenstander in de beker", zegt Koeman.

Bij Feyenoord ontbreken vanavond (woensdag) slechts Terence Kongolo (enkelblessure) en nieuweling John Goossens in de selectie. Koeman meldde geen reden te zien om het elftal ten opzichte van de ontmoeting van afgelopen zondag met ADO Den Haag te wijzigen. "Het is wel prettig om ook nog andere opties te hebben, maar iedereen in het team maakt een fitte indruk. Dat geeft me het gevoel dat we met deze ploeg op twee fronten tegelijk kunnen strijden."
Categorie:
Tag(s):