maandag, 11. juni 2012 - 17:44 Update: 08-07-2014 0:50

Van Bommel: 'Laatste kans voor een unieke generatie'

(Elfvoetbal) De opdracht voor aanstaande woensdag is volgens Mark van Bommel duidelijk: "We moeten winnen van Duitsland." Het zal de 35-jarige aanvoerder van het Nederlands elftal een zorg zijn of dat met goed of slecht voetbal gepaard zal gaan. "Als we maar winnen. We móéten winnen."

De middenvelder bewaart slechte herinneringen aan de laatste ontmoeting met de oosterburen, afgelopen november in Hamburg. Toen werd kansloos met 3-0 verloren. Van Bommel, vandaag tijdens de welbekende 'tafeltjessessies' in Krakau: "Maar we werden niet weggevoetbald. De counters zagen er mooi uit, daar niet van, maar dat kwam omdat we veel te diep druk zetten. Daardoor werden de linies uit elkaar getrokken en werd het veld veel te groot. Dat moeten we nu voorkomen. Hoe? Door compact te spelen."

Van Bommel had tevens nog advies voor Arjen Robben, de speler die in Duitsland het mikpunt van spot is geworden na zijn gemiste penalty in de verloren Champions League-finale tegen Chelsea. In Nederland zwelt de kritiek eveneens aan, vooral omdat Robben volgens het thuisfront veel te egoïstisch zou spelen. "Weet je wat het is? Toen ik bij Bayern nog samenspeelde met Arjen, trok hij ook vaak naar binnen toe om op goal te schieten. Daar heeft hij toen veel wedstrijden mee beslist. Dit moet hij vooral blijven doen. Arjen Robben moet vooral Arjen Robben blijven."

De aanvoerder meldde net als collega Wesley Sneijder niets te weten van het feit dat spits Robin van Persie in Polen en Oekraïne zich al een week schuilhoudt voor de pers. "Nee, dat wist ik niet. Maar goed, dat is zijn keuze. En als je er voor kiest om niet met de pers te praten, dan moet je ze geen aanleiding geven om over jou te praten. Je moet ze geen 'voeding' geven."

Van Bommel benadrukte dat de houdbaarheidsdatum van het gros van de huidige internationals nabij is. "Op dit EK heeft deze unieke generatie zijn laatste kans om een hoofdprijs te pakken. Dat moeten we ons tegen de Duitsers heel goed beseffen."
Categorie:
Tag(s):