donderdag, 21. juni 2012 - 19:32 Update: 08-07-2014 0:49

Van der Vaart: 'Niet zo erg als wordt gesuggereerd'

(ELFVoetbal) Na de uitschakeling van Oranje op het EK gaan er de nodige verhalen rond over vermeende conflicten binnen de ploeg. Rafael van der Vaart merkt op dat er veel onzin wordt verteld.

Vice-aanvoerder Van der Vaart zou ruzie hebben gehad met captain Mark van Bommel, Wilfred Bouma zou de dokter hebben geslagen en Klaas-Jan Huntelaar zou bijna het hotel zijn uitgezet. "Er waren inderdaad een paar probleempjes, maar echt niet zo erg als nu wordt gesuggereerd", zegt Van der Vaart tegen Kicker.

De 99-voudig international denkt niet aan stoppen bij Oranje na het EK-debacle. "Ik ga natuurlijk door. Ik heb niet het gevoel dat de roep om verjonging direct op mij van toepassing is. Iedereen is verantwoordelijk voor wat er is gebeurd." De oud-Ajacied weet nog niets over de toekomst van Bert van Marwijk. "Ik heb er niks op tegen als hij doorgaat. We waren succesvol op het WK en hij heeft vastgehouden aan die ploeg.

"Op dit EK waren veel jongens uit vorm. Het is een grote teleurstelling. In een zware groep loop je altijd het risico op uitschakeling, maar niet op deze manier. Ik snap de kritiek. De manier waarop wij speelde was onacceptabel", besluit Van der Vaart.
Categorie:
Tag(s):