dinsdag, 12. juni 2012 - 10:53 Update: 08-07-2014 0:50

Van der Vaart: 'Voetballend meer in huis dan Duitsers'

(Elf Voetbal) Het Nederlands elftal moet woensdag van Duitsland winnen om uitzicht te houden op de kwartfinales. Rafael van der Vaart weet dat het zwaar wordt, maar ziet kansen.

Eind vorig jaar wist Duitsland met 3-0 te winnen in een oefenwedstrijd. "Dat was een incident", zei Van der Vaart tegen NUsport. "Wij misten drie goede spelers. Tuurlijk hebben zij een goede ploeg, maar als ik de héél goede spelers moet noemen, kom ik uit op drie: Özil, Götze en Schweinsteiger. Ik vind hun verdediging oké, maar niet meer dan dat."

"Voetbal is ook vertrouwen, hè. Dat hebben zij nu volop. Maar ik denk dat wij voetballend meer in huis hebben. We moeten ze achterin pijn kunnen doen", aldus de middenvelder van Tottenham Hotspur. Van der Vaart verwacht niet dat hij op de bank blijft. "Ik ben ervan overtuigd dat mijn kans komt. De bondscoach weet ook: als het niet loopt, heb ik een speler achter de hand die heel goed in vorm is."

Een rol naast Nigel de Jong of Mark van Bommel ziet Van der Vaart wel zitten. De oud-Ajacied denkt niet dat dat teveel risico's met zich mee brengt. "Dat vind ik niet. Het is natuurlijk niet zo dat ik verdedigend niets doe. Je zult mij alleen geen tien slidings zien maken. Maar ik denk wel dat ik het spel beter kan laten lopen."
Categorie:
Tag(s):