vrijdag, 27. januari 2012 - 15:46 Update: 08-07-2014 0:54

Van Gaal 'betrapt' op Ajax-complex De Toekomst

Amsterdam

(Elfvoetbal) Betrapt. Dat was het gevoel van Louis van Gaal toen hij vrijdagochtend werd gespot op De Toekomst, het trainingscomplex van Ajax.

"Hij zette iemand af en vertrok weer, in zijn Portugese Mercedes. Hij keek betrapt", zo twitterde journalist Willem Vissers van De Volkskrant zojuist. Of Van Gaal anders had willen uitstappen, valt niet uit de tekst op te maken. De actie van de voormalige succestrainer en technisch directeur van de Amsterdammers is opvallend.

Hij is op dit moment het spil in een grote rechtzaak. Vier van de vijf leden van de Raad van Commissarissen hebben een (mondeling) akkoord met Van Gaal om in het nieuwe seizoen de nieuwe algemeen directeur van Ajax te worden.

Alleen wordt die beslissing aangevochten door Johan Cruijff, het vijfde lid van de RvC, en tien jeugdtrainers die nota bene op De Toekomst werkzaam zijn. In een kort geding werd de benoeming van Van Gaal, en in het kielzog dat van Martin Sturkenboom, opgeschort totdat de aandeelhouders zich hebben uitgesproken.

Ten Have en co gingen in beroep tegen die uitspraak. Op 7 februari volgt de definitieve uitspraak. Mocht het gerechtshof vasthouden aan het besluit om de Algemene Vergadering voor Aandeelhouders te laten beslissen over de toekomst van Ajax, dan valt waarschijnlijk het doek voor Van Gaal. De grootaandeelhouder, de vereniging, heeft al eerder besloten de RvC te willen wegsturen, waardoor ook het mondelinge akkoord met Van Gaal zou vervallen.
Categorie:
Tag(s):