maandag, 9. juli 2012 - 11:05 Update: 08-07-2014 0:49

'Van Gaal en Blind moeten echt het mes erin zetten'

(Elf Voetbal) René van de Kerkhof is verrast door de keuze van de KNVB om Louis van Gaal aan te stellen als nieuwe bondscoach. De oud-international snapt de benoeming wel en hoopt dat de opvolger van Bert van Marwijk de bezem door de selectie haalt.

Van de Kerkhof snapt het besluit van de KNVB om Van Gaal te presenteren. "Er was ook weinig keus. Als je de namen ziet die de revue zijn gepasseerd, dan kom je bij één of twee mensen uit die beschikbaar zijn. Dan kom je snel bij Van Gaal uit", zei de oud-speler van PSV tegen Omroep Brabant. Toch was Van der Kerkhof enigszins verrast. "Ik had niet gedacht dat hij bondscoach zou worden, aangezien hij het al ooit geweest is."

"Hij heeft het niet zo denderend gedaan toen hij coach was van 2000 tot 2002. Hij gaat het nu toch doen met Danny Blind. Maar nu moeten ze ook echt het mes erin zetten. Dus ook een nieuwe manager en een nieuwe perschef naar mijn mening. Ik denk dat het misschien wel gaat gebeuren", aldus Van der Kerkhof.

"Er gingen ook namen als Frank Rijkaard rond en Co Adriaanse was voor mij toch wel de kandidaat. Met de clubs heeft Van Gaal succes gehad. Hij stond bij Ajax op de nominatie om aan de slag te gaan. Dat ging niet door. Ik kan Van Gaal wel begrijpen, maar het zal niet makkelijk worden voor hem."
Categorie:
Tag(s):