vrijdag, 6. juli 2012 - 20:38 Update: 08-07-2014 0:49

Van Gaal nieuwe bondscoach van Oranje

De KNVB heeft vanavond in Noordwijk overeenstemming bereikt met Louis van Gaal over zijn aanstelling als bondscoach van het Nederlands elftal. Van Gaal heeft een contract getekend dat hem vanaf 1 augustus 2012 tot en met het WK 2014 in Brazilië aan Oranje verbindt.

'Ik ben blij dat de KNVB mij heeft benaderd. Dit is de uitdaging waarop ik wachtte', aldus Van Gaal in een eerste officiële reactie.

Ook KNVB-directeur betaald voetbal Bert van Oostveen toont zich tevreden en kijkt uit naar de samenwerking. 'We zijn verheugd dat we er met elkaar zijn uitgekomen. We zochten een trainer met een schat aan ervaring en met persoonlijk en vakinhoudelijk overwicht. Van Gaal heeft zowel nationaal als internationaal zijn sporen verdiend en wij kennen hem als een toegewijd en zeer gedreven coach.'

Van Gaal krijgt de komende twee jaar op weg naar het wereldkampioenschap voetbal assistentie van Danny Blind. 'Binnenkort buigen we ons over de verdere invulling van de begeleidingsgroep van het Nederlands elftal', aldus Van Oostveen.
Categorie:
Tag(s):