maandag, 3. december 2012 - 10:16 Update: 08-07-2014 0:44

Van Hanegem: 'Jonkies niet alleen voor geld naar Chelsea'

(ElfVoetbal) Willem van Hanegem zag zijn mening bij het kijken naar de topper Ajax-PSV weer eens bevestigd. Het niveau van de Eredivisie wordt met het jaar minder.

De Kromme ziet de oorzaak: jonge talenten vertrekken steeds eerder. Als de clubs hun beleid niet veranderen, geeft hij ze nog gelijk ook.

"Het niveau van de wedstrijd (Ajax-PSV) vond ik wel aardig", aldus Van Hanegem in zijn AD-column. "Maar ik vraag me af of ik misschien milder word omdat ik ook een wedstrijd als NEC-NAC ga zitten kijken. De ondergrens in de eredivisie is zo laag en de wisselvalligheid is zo enorm, bijvoorbeeld bij een ploeg als NEC, dat je je normen wel bij moet stellen. Anders zit je elke week te mopperen en dat is niet de bedoeling. De wedstrijd Ajax-PSV zou ik dus als vooral 'leuk' willen typeren, dat is het hoogst haalbare in onze Eredivisie."

"Misschien dat er nu wat gaat veranderen omdat er wat meer geld beschikbaar komt uit de nieuwe tv-overeenkomst. Ik zou het niet gebruiken om oudere spelers in de watten te leggen, maar om jongere iets langer aan je te binden. Het kan niet zo zijn, wat ik proef, dat juist die jonge gastjes worden gekort vanwege de crisis in de wereld. We hebben het hier de laatste tijd vaak over onze jeugd, hun talent, hun beschikbaarheid om meteen al op niveau te spelen, hun salaris en hun bereidheid snel naar het buitenland te gaan."

"Er wordt gewoon te veel gesproken over - en gedacht voor - die jongens. Ik heb het over Hoesen, Bazoer, Boëtius, Vilhena, noem ze maar op. We hebben te weinig grote spelers en dus gaan we focussen op die jonkies. Ik hoor heel vaak kritiek over hun drang om hogerop te gaan spelen. Daar begrijp ik niet zo veel van. Ik hoop dat goede spelers zo lang mogelijk in Nederland blijven, maar kom op hè, op een gegeven moment denk je dat het je tijd is om te gaan. Laten we daar deze talenten om respecteren. Ze gaan niet alleen voor het geld naar Chelsea en Internazionale."

"Ze gaan ook om er harder en beter te worden. Ze zoeken weerstand. Ze willen iedere week uitgedaagd worden in een professioneel milieu, zowel op de training als in wedstrijden, al sla ik die trainingen voor jonge gasten misschien wel hoger aan dan de wedstrijdjes waarin ze daar mee mogen doen. Die weerstand vind je in het buitenland, in vrijwel alle buitenlanden eigenlijk, veel meer dan bij ons."
Categorie:
Tag(s):