vrijdag, 15. juni 2012 - 13:06 Update: 08-07-2014 0:50

Van Hanegem: 'Voor mij is het afgelopen, dit EK'

Rotterdam

(Elfvoetbal) Wat is er toch met het huidige Nederlands elftal aan de hand, de trotse nummer twee van de wereld? Althans, op het vorige WK dan. Inmiddels is Oranje weggezakt naar plaats vier op de FIFA-ranking.

Iedereen buigt zich over de vraag waarom bijna alle internationals onder hun niveau en kunnen presteren. Zo ook columnist, oud-prof en voetbalkenner Willem van Hanegem,

"Al een hele tijd heb ik bij het Nederlands elftal het gevoel dat het geen eenheid is", aldus Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. "Ze hebben bijna twee jaar geleden iets neergezet op het WK, een finale bereikt en verloren van de op dat moment beste ploeg ter wereld. Daarom zijn ze gaan geloven dat ze heel erg goed zijn en bijna niemand sprak ze daarin tegen. Of het nou om media, trainers of familie van ze gaat, iedereen praatte die gasten naar de mond."

Van Hanegem stoort zich vooral aan de nog steeds lopende spitsendiscussie. "Het rumoer heeft beide spitsen tijdelijk minder gemaakt. Dat moet je als technische staf eigenlijk niet laten gebeuren. In de dug-out zie ik steeds veel gezichten als oorwurmen. Er is gevraagd ego's opzij te zetten. Dat is helemaal niet gebeurd."

"Iedereen is nu te veel met zichzelf bezig, in plaats van met het team. Voor mij is het afgelopen, dit EK. Net als in 1976, 1978 en 1990 volgt er na een goede prestatie op een eerder toernooi een slecht vervolg. (...) De belangen lopen te ver uiteen. Wat zullen die gasten er later spijt van hebben dat ze dit nu uit hun handen hebben laten vallen. Was het maar de eenheid geweest die ze zeggen dat het is."
Categorie:
Tag(s):