zondag, 17. juni 2012 - 23:44 Update: 08-07-2014 0:50

Van Marwijk: 'Het is een grote deceptie'

(Elf Voetbal Het EK 2012 is voor het Nederlands elftal in een grote teleurstelling geëindigd. Na nederlagen tegen Denemarken en Duitsland werd ook van Portugal verloren (2-1). Bert van Marwijk liet tegenover de NOS zijn 'toernooiverhaal weten'

"Het is een grote deceptie", aldus Van Marwijk. Tegen Portugal begon Oranje nog wel zeer sterk. "Het scenario klopte in de eerste minuten, want we scoorden al vroeg de 1-0. Maar dan moet je dat zien vast te houden, echter zijn we hier niet toe in staat gebleken."

Volgens de bondscoach was het eerste duel toonaangevend. "De nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Denemarken (1-0 red.) was heel belangrijk. Vervolgens sloop de onzekerheid in de ploeg. We hebben er op de trainingen alles aan gedaan om deze eruit te krijgen, maar het mocht niet baten."

Velen hadden commentaar op de fitheid van de ploeg. Ook zouden er opstootjes zijn geweest. Van Marwijk ontkent echter. "De groep was homogeen en fit genoeg om een sterke prestatie te leveren. Er zijn geen gekke dingen gebeurd, zoals opstootjes. Onvrede was er natuurlijk wel, maar dat is normaal."

"Niet alleen de spelers hebben gefaald. Ikzelf namelijk ook", toont de bondscoach zich zelfkritisch. Over zijn toekomst is Van Marwijk nog in ongewis. "Daar heb ik nog niet over nagedacht", besluit de keuzeheer.
Categorie:
Tag(s):