woensdag, 29. februari 2012 - 12:00 Update: 08-07-2014 0:54

Van Marwijk kan eindelijk kiezen

(ElfVoetbal)Bondscoach Bert van Marwijk moet vanavond weer eens échte keuzes gaan maken in zijn opstelling en daar is de keuzeheer maar wat blij mee. Dat is namelijk alweer een tijdje geleden vindt hij: "Eindelijk, het kan me niet moeilijk genoeg gemaakt worden", zegt Van Marwijk in De Telegraaf.

De afgelopen maanden waren er nogal eens wat jongens geblesseerd bij Oranje. Na de finale van het WK 2010 miste het Nederlandse team elk duel wel enkele spelers. Vooral in het oefentreffen met Duitsland, afgelopen jaar, moest Van Marwijk puzzelen. Daar is woensdag op Wembley geen sprake van. Alleen de geblesseerden Gregory van der Wiel en Ibrahim Afellay ontbreken nog.

Van Marwijk is in elk geval blij dat hij weer wat te kiezen heeft en zal sommige spelers moeten teleurstellen: "Tegen zo'n traditierijke en goede tegenstander wil iedereen graag spelen. Daar ben je voetballer voor geworden en ik trainer van Oranje", aldus Van Marwijk.

Engeland mist in tegenstelling tot Oranje wel enkele spelers, zo doen onder andere Wayne Rooney en John Terry niet mee. Volgens Van Marwijk maakt dat weinig uit. "Ongeacht wie er speelt, dit zijn prestigieuze wedstrijden waarin veel op het spel staat. Dat hebben we toch ook tegen Duitsland gezien?"
Categorie:
Tag(s):