dinsdag, 26. juni 2012 - 13:47 Update: 08-07-2014 0:49

'Van Marwijk klaar met Huntelaar, van der Vaart en routiniers'

Zeist

(Elfvoetbal) Blijft Bert van Marwijk aan als bondscoach van het Nederlands elftal, dan hoeven John Heitinga, Klaas-Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart niet langer te rekenen op een uitnodiging.

Dat heeft Voetbal International maandagavond naar buiten gebracht. De 60-jarige bondscoach is zwaar teleurgesteld in het drietal. Met name in Huntelaar en Van der Vaart, die zich zouden hebben misdragen tijdens het EK 2012 in Polen en Oekraïne. Zij konden niet leven met een rol als reserve.

Van Marwijk heeft daar geen begrip voor en is niet van plan om het duo nog op te roepen. De technische staf van Oranje zou er spijt van hebben dat ze Huntelaar niet tijdens de Europese eindronde al uit te selectie hebben verwijderd. Heitinga is volgens Van Marwijk kwalitatief niet goed genoeg. Om die reden zou ook Everton de 28-jarige centrale verdediger willen lozen.

Ook Khalid Boulahrouz, Wilfred Bouma, Dirk Kuyt, Joris Mathijsen en Mark van Bommel hoeven niet meer te rekenen op een telefoontje van Van Marwijk. Ibrahim Afellay zou zich hooghartig hebben opgesteld, terwijl Gregory van der Wiel zich als een einzelgänger zou hebben gedragen.

Wesley Sneijder was degene die de groep bij elkaar heeft proberen te houden. Overigens is nog niet helemaal zeker of Van Marwijk aanblijft als bondscoach van de verliezend WK-finalist. De KNVB wil door, maar de ex-trainer van onder meer Fortuna Sittard, Feyenoord en Borussia Dortmund zelf lijkt te twijfelen.
Categorie:
Tag(s):