maandag, 7. mei 2012 - 13:36 Update: 08-07-2014 0:52

Van Marwijk maakt namen 36-koppige voorlopige selectie bekend

Zeist

(Elfvoetbal) Bondscoach Bert van Marwijk heeft een korte toelichting gegeven op zijn voorlopige 36-koppige selectie. De keuzeheer spreekt van een 'evenwichtige groep.'

"Wij hebben binnen de technische staf intensief overlegd om tot een zo evenwichtig mogelijke samenstelling van de groep te komen", aldus de bondscoach. Je hebt immers in deze fase van de voorbereiding nog te maken met de Nederlandse play-offs, de buitenlandse competities en bekerfinales, alsmede de eindstrijd van de Champions League."

"Bovendien zijn er nog spelers aan het terugkomen van blessures. Mede daarom heb ik enkele talentvolle voetballers die we al langer volgden, voor deze tweedaagse trainingsstage opgeroepen; een mooie gelegenheid om deze spelers van dichtbij mee te maken."

Bondscoach Bert van Marwijk gaf maandag de lijst met 36 spelers vrij waaruit hij zijn EK-selectie gaat samenstellen. De verwachte namen maken onderdeel uit van de groep, waar ook enkele verrassingen inzitten. Jeffrey Bruma van HSV is een opvallende afwezige in de lijst.

Vurnon Anita, Wilfred Bouma, Ola John, Siem de Jong, Jeremain Lens, Adam Maher, Erwin Mulder, Luciano Narsingh, Erik Pieters, Nick Viergever, Ron Vlaar, Stefan de Vrij, Gregory van der Wiel, Georginio Wijnaldum, Jetro Willems én Jasper Cilessen zijn de afgevaardigden uit de Eredivisie. Met name de aanwezigheid van Cilissen is opvallend, aangezien hij bij Ajax Kenneth Vermeer voor zich moet dulden.

Het lijkt aannemelijk dat zij op 14 en 15 mei de eerste trainingsstage mee gaan maken in Hoenderloo. Op dat moment kan de bondscoach alleen een beroep doen op spelers uit de Eredivisie en de Bundesliga, competities die inmiddels afgelopen zijn.

De 36-koppige groep wordt op 17 mei teruggebracht naar 27 spelers. Met die selectie reist Oranje af naar Zwitserland voor een trainingskamp. Op 29 mei moet Van Marwijk voor 12.00 uur de definitieve lijst met twintig veldspelers en drie keeper inleveren bij de UEFA.

De 36 namen:
Ibrahim Afellay Barcelona
Vurnon Anita Ajax
Mark van Bommel AC Milan
Khalid Boulahrouz VfB Stuttgart
Wilfred Bouma PSV
Jasper Cillessen Ajax
Urby Emanuelson AC Milan
John Heitinga Everton
Klaas Jan Huntelaar Schalke´04
Ola John FC Twente
Luuk de Jong FC Twente
Nigel de Jong Manchester City
Siem de Jong Ajax
Tim Krul Newcastle United
Dirk Kuyt Liverpool
Jeremain Lens PSV
Hedwiges Maduro Valencia
Adam Maher AZ
Joris Mathijsen Málaga
Erwin Mulder Feyenoord
Luciano Narsingh sc Heerenveen
Robin van Persie Arsenal
Erik Pieters PSV
Arjen Robben Bayern München
Stijn Schaars Sporting
Wesley Sneijder Inter
Maarten Stekelenburg AS Roma
Kevin Strootman PSV
Rafael van der Vaart Tottenham Hotspur
Nick Viergever AZ
Ron Vlaar Feyenoord
Michel Vorm Swansea City
Stefan de Vrij Feyenoord
Gregory van der Wiel Ajax
Georginio Wijnaldum PSV
Jetro Willems PSV
Categorie:
Tag(s):