donderdag, 19. juli 2012 - 11:17 Update: 08-07-2014 0:48

Van Marwijk: 'Over mij hoef je je geen zorgen te maken'

(Elf Voetbal) Bert van Marwijk is niet meer bezig met het Nederlands elftal. De voormalig bondscoach besloot na het EK op te stappen. De Limburger heeft nu veel meer tijd voor andere dingen.

"Hoe het met me gaat? Over mij hoef je je geen zorgen te maken. Het gaat heel goed met mij. Ik heb uiteindelijk zelf besloten om te stoppen met Oranje", zei Van Marwijk tegen de NOS. "Dat was voor mij wel een opluchting. En ik ben daarna ook vrij snel op vakantie gegaan. Ik heb een hele fijne relaxte vakantie gehad, met familie en kleinkinderen. Ik heb hier nu tijd voor, dat is hartstikke leuk."

"Volgende maand ga ik een dag of drie naar de Olympische Spelen, daar verheug ik me ook erg op. Dat kon vroeger niet, nu wel", aldus de voormalige keuzeheer. Met Oranje beleefde Van Marwijk een dramatisch EK, waarin drie keer werd verloren en intern diverse conflicten sluimerden. De oud-trainer van onder meer Feyenoord houdt zich hier niet meer mee bezig. "Ik denk er eigenlijk nooit bewust aan."

"Alleen als ik er mee wordt geconfronteerd, zoals nu. Ik denk er niet zo gek veel aan, soms. Maar dat zijn ook dingen die ik voor mezelf houd. Ik heb altijd goed kunnen slapen, en dat kan ik nog steeds. Mijn toekomst? Of ik weer aan de slag ga? Dat weet ik niet. Het is ook wel een spannende tijd weer. Ik heb wat aanbiedingen gekregen, maar daar had ik geen zin in. Maar als er morgen iets voorbij komt, kan ik er weer heel anders over denken. Maar het kan ook een jaar duren, ik heb geen flauw idee."
Categorie:
Tag(s):