dinsdag, 24. januari 2012 - 18:10 Update: 08-07-2014 0:54

Van Marwijk verwacht lastige maanden in aanloop naar EK

Zeist

(Elfvoetbal) Bert van Marwijk heeft de aankomende maanden de tijd om om zijn selectie voor het EK 2012 in Polen en Oekraïne te formeren. De keuzeheer verwacht dat dit vele malen lastiger zal zijn dan anderhalf jaar geleden tijdens het WK in Zuid-Afrika.

"Het is heel interessant, maar ook heel ingewikkeld", weet de bondscoach tegenover het Noordhollands Dagblad. "We zijn heel kwetsbaar, dat heb ik al vaker gezegd. Veel creatieve jongens zijn weggevallen, een aantal spelers heeft problemen met de fitheid."

"We zitten in een heel andere situatie dan in de aanloop naar het WK. Toen hadden we eigenlijk alleen met de blessure van Robben te maken", gaat Van Marwijk verder.

Ook spelers in de Eredivisie maken kans op een uitverkiezing. "We bekijken heel veel spelers in Nederland, maar moeten meteen inschatten of ze ook overeind blijven op een niveau dat twee, drie keer zo hoog is. Dat is enorm moeilijk. Het probleem is dat we richting het EK nauwelijks meer mogelijkheden hebben om spelers te testen."
Categorie:
Tag(s):