vrijdag, 24. februari 2012 - 16:23 Update: 08-07-2014 0:54

Van Marwijk:definitieve selectie tegen Engeland bekend

Zeist

(Elfvoetbal) Bert van Marwijk maakte vrijdagmiddag de definitieve selectie bekend voor het oefenduel van het Nederlands elftal tegen Engeland van aankomende woensdag. Ola John en Luciano Narsingh behoren voor het eerst tot de definitieve selectie van Oranje.

"Beide jongens ontwikkelen zich zeer snel. Ze hebben bewezen onder druk te kunnen presteren en hebben bovendien een goede eindpass. In onze laatste oefenwedstrijd voor we de campagne richting Europees kampioenschap opstarten is dit een signaal", verklaart de bondscoach zijn keuze voor de twee jonge aanvallers.

Ook werd Erik Pieters opgeroepen door Van Marwijk. De verdediger van PSV is nog maar net hersteld van een blessure en heeft nog maar weinig speelminuten gemaakt. "Ik ben blij dat hij weer fit is. We zitten niet breed in de spelers voor de positie van linksback. Bovendien heeft Erik het bij ons altijd goed gedaan.'

Uiteindelijk werd Adam Maher van AZ niet geselecteerd voor de wedstrijd van aanstaande woensdag. "Ook hij zit er heel dicht tegenaan. Jong Oranje speelt ook een belangrijk duel. Dat heeft meegespeeld", besluit de bondscoach.
Categorie:
Tag(s):