woensdag, 2. mei 2012 - 8:16

Van minister Spies mag het boerkaverbod ook naar de prullenbak

Demissionair minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies gaat zich niet meer inzetten om het boerkaverbod en het verbod op de dubbele nationaliteit door de Tweede Kamer te krijgen.

Ze wil deze 'PVV-plannen' niet langer verdedigen. Spies woensdag in een interview met de Volkskrant: 'De Tweede Kamer wil de dubbele nationaliteit in de prullenbak doen. Als dat met het boerkaverbod ook gebeurt, zal ik daar geen traan om laten.'

Spies geeft in het interview met de Volkskrant toe dat ze zelf eigenlijk nooit voor was. 'In de politiek moet je soms geweld doen aan je eigen standpunten omdat er dan andere zaken tegenover staan. Je hoofd zegt ja, maar je hart gaat niet vanzelf mee.'
Doordat de samenwerking met de PVV nu verbroken is, krijgt Spies de gelegenheid om weer haar hart te volgen.

In januari van dit jaar noemde Spies het boerkaverbod nog 'van onvoorstelbaar groot belang' omdat het open communicatie in de weg zou staan. Zij negeerde toen een negatief advies van de Raad van State over het verbod op de dubbele nationaliteit.

Spies heeft zich dinsdag kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van het CDA bij de Tweede Kamerverkiezingen in september.
Provincie:
Tag(s):