zaterdag, 2. juni 2012 - 11:01 Update: 08-07-2014 0:51

'Van Persie heeft het uitmuntend gedaan'

(ElfVoetbal) Patrick Kluivert is van mening dat bondscoach Bert van Marwijk geen keuze hoeft te maken voor de spitspositie. De voormalig international denkt dat zowel Robin van Persie als Klaas-Jan Huntelaar in de basis moet staan.

De trainer van Jong FC Twente ziet in Huntelaar een diepe spits. "Gezien zijn gemiddelden bij Schalke 04 en in Oranje is het niet voor de hand liggend dat Klaas-Jan niet speelt", geeft hij aan tegenover De Telegraaf.

"Wanneer je als spits veel hebt gescoord bij je club, is dat lekker, neem je het goede gevoel mee naar het Nederlands elftal." Van Persie heeft echter ook een goed seizoen achter de rug. "Die heeft het bij Arsenal uitmuntend gedaan."

"Ik vind dan ook niet dat het Huntelaar óf Van Persie moet zijn, maar Huntelaar én Van Persie. Welk land zou niet de topscorers van Duitsland en Engeland in één elftal willen hebben? Omdat Robin op meerdere posities uit de voeten kan, is het meest logische om hem op een andere plek in de voorhoede te zetten. Dat hij zelf liever op negen staat, maakt dan niet uit."
Categorie:
Tag(s):