vrijdag, 2. november 2012 - 17:30

Vastgoedmarkt krijgt een steuntje in de rug

Den Haag

De vastgoedmarkt krijgt een steuntje in de rug. Kopers van nieuw zakelijk vastgoed kunnen langer een beroep doen op een vrijstelling van overdrachtsbelasting. Dit heeft het ministerie van Financiën vrijdag bekendgemaakt.

De termijn van zes maanden is per 1 november uitgebreid van 6 maanden naar 2 jaar. Dat heeft staatssecretaris Weekers van FinanDe termijn van zes maanden is per 1 november uitgebreid van 6 maanden naar 2 jaar. Dat heeft staatssecretaris Weekers van Financiën besloten.

De staatssecretaris komt hiermee tegemoet aan de wens van de sector. “Ik hoop dat dit een positieve stimulans geeft aan de verkoop van bedrijfsonroerend goed,” aldus Weekers.

De vrijstelling geldt voor nieuw bedrijfsonroerend goed zoals kantoorpanden en winkelcomplexen die al in gebruik zijn genomen of zijn verhuurd door de verkoper.

Als het onroerend goed werd verkocht binnen 6 maanden na ingebruikname of verhuur, kon de koper een beroep doen op een vrijstelling van overdrachtsbelasting.

Om tegemoet te komen aan de aanhoudend slechte situatie op de vastgoedmarkt, wordt de termijn van 6 maanden verlengd naar 24 maanden. Door de maatregel wordt zowel de aankoop van zakelijk vastgoed als het starten van nieuwe projecten op de vastgoedmarkt gestimuleerd.

De regeling geldt ook als het onroerend goed op 1 november 2012 nog geen zes maanden in gebruik is genomen of is verhuurd.
Provincie:
Tag(s):