woensdag, 29. februari 2012 - 9:51

Vechtende Nederlandse jongeren harder aangepakt in buitenland

Rijswijk

Jonge Nederlandse vakantiegangers bezorgen op steeds meer vakantieplaatsen overlast. In het buitenland heeft men daar inmiddels schoon genoeg van, zo meldt het AD woensdag.

Om het wangedrag tegen te gaan wordt in Spanje en Oostenrijk gewerkt aan harde maatregelen. Nederlandse reisorganisaties gaan daarbij een handje helpen. De reiswereld wil desnoods een boekingsverbod voor de agressievelingen die het op de wintersport verpesten, aldus de Telegraaf woensdag.

Vorige week vielen er gewonden toen er twee grootscheepse vechtpartijen plaatsvonden tussen Brabantse wintersporters in het Zillertal in het Tiroolse plaatsje Gerlos.

Topman Van der Heijden van reisorganisatie TUI vindt dat deze veldslag tussen rivaliserende groepen uit Brabant 'absoluut niet kunnen', zo meldt de Telegraaf. Van der Heijden zegt verder in de krant 'Matpartijen in de sneeuw moeten we in de kiem smoren, anders dreigt het imago van de skivakantie een klap te krijgen'. Volgens hem is Gerlos juist het toppunt van de Hollandse gezelligheid.

Gerlos zet vanaf volgende winter veiligheidsbeambten in die 's avonds toezicht moeten houden in bars en op straat. De Spaanse badplaats Lloret de Mar komt in dit voorjaar met een verbod op georganiseerde kroegen- en discotochten. Ook mogen bars niet langer drankjes aanbieden met korting.
Provincie:
Tag(s):