woensdag, 18. april 2012 - 10:18

Vechtpartij mogelijk aanleiding dood Ertac Cakici in Groningen

Groningen

De politie in Groningen houdt er sterk rekening mee dat een vechtpartij de reden is geweest voor de dood van de 35-jarige Ertac Cakici uit Groningen. Cakici werd op 4 februari met een vol automatisch vuurwapen dood geschoten in café 't Kleine Kroegje aan de Rodeweg in Groningen.

Eerder die nacht had Cakici ruzie met twee mannen in café Shadrak. Eén van de twee mannen is de 30-jarige Javier S. Cakici gaf hierbij S. een kopstoot en een aantal klappen. De aanleiding voor deze ruzie is bij de politie nog niet bekend.

Omstreeks 07.00 uur was Cakici in café 't Kleine Kroegje en werd onder vuur genomen en overleed vrijwel direct aan zijn verwondingen. Na buurt- en sporenonderzoek komt Javier S. in beeld als verdachte. Een internationaal opsporingsbevel resulteerde in de aanhouding van S. op het vliegveld Charles de Gaulle bij Parijs. Hij stond twee dagen na het schietincident op het punt naar Frans Guyana te vliegen.

Omdat de politie vermoed dat er mee mensen betrokken zijn geweest bij het schietincident, werd afgelopen dinsdag aandacht besteed aan het schietincident in Opsporing Verzocht.
Provincie:
Tag(s):