zondag, 12. februari 2012 - 12:56

Vechtpartij op feest loopt uit de hand en drijft agenten in het nauw

Druten

In de nacht van vrijdag op zaterdag was een feest gaande aan de Klepperheide in Druten. 'Aan het einde van het feest ontstond er een vechtpartij die enorm uit de hand liep waarbij agenten erg in het nauw gedreven werden. Uiteindelijk zijn vier aanhoudingen verricht', meldt de politie zondag.

Rond twee uur die nacht probeerden vier aanwezige agenten en beveiliging de vechtpartij te sussen door tussen beide te komen. Op de parkeerplaats aan de Klepperheide in Druten gebeurde het tegenovergestelde, een nog grotere groep keerde zich tegen de politieagenten en beveiligers.

De gemoederen liepen dusdanig op dat de agenten met wapenstok de groep jongeren op afstand moest houden. Een beveiliger werd flink geslagen en vanaf dat moment werd er over en weer geslagen. De agenten, die de groep nog steeds op afstand probeerden te houden en afstand tussen de beveiligers en de jongeren wilden creëren, riepen de hulp in van meer agenten.

Mishandeling
In de tijd dat andere eenheden nodig hadden om naar Druten te rijden, hebben de agenten rake klappen opgelopen. Om zichzelf te beschermen, bleven zij naast elkaar staan en hielden de jongeren zoveel mogelijk op afstand door het gebruik van de wapenstok.

Meerdere jongeren hebben daarbij een klap van een wapenstok gekregen omdat zij de agenten aan bleven vallen. Zodra de andere eenheden arriveerden, hebben alle agenten een linie gevormd om de groep op afstand te krijgen.

Zo kregen de agenten meer overzicht en zijn vier aanhoudingen verricht. Het gaat om een 20-jarige vrouw uit Druten, een 20- en 22-jarige man uit Druten en een 19-jarige man uit Wijchen.

Onderzoek
Drie agenten zijn gewond geraakt bij de ongeregeldheden in Druten. De politie stelt een onderzoek in naar de vechtpartij, het gebruik van geweld en de aanleiding. Hierbij worden meerdere nog te verrichten aanhoudingen niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):