woensdag, 21. november 2012 - 16:11

Vechtpartij zet politie op spoor hennepkwekerij met boobytraps

Arnhem

De politie heeft dinsdag in een leegstaand bedrijfspand in de Arnhemse binnenstad een hennepkwekerij ontdekt met ruim 400 planten.

'Bij de ontdekking stuitten agenten ook op enkele boobytraps, zogenoemde valstrikken om ontdekkers kennelijk te verwonden', meldt de politie woensdag. De valstrikken werden echter tijdig ontdekt zonder iemand te verwonden.

Vechtpartij
Een vechtpartij, dinsdag rond 14.00 uur, voor de deur van het pand was voor de politie aanleiding om binnen te kijken. De 50-jarige eigenaar was zelf op onderzoek uitgegaan om te controleren op onregelmatigheden. Daarbij werd hij op enig moment verrast door een aantal onbekenden die hem te lijf waren gegaan. De eigenaar liep daarbij dusdanig letsel op dat hij naar het ziekenhuis moest. Van zijn belagers ontbreekt nog elk spoor.

Potten en planten
In het pand stuitten agenten op zes ruimtes die kennelijk waren ingericht voor de hennepteelt. In een ruimte werden ruim 400 planten aangetroffen; in de overige ruimtes alleen potten met plantresten. Daaruit kon worden opgemaakt dat er ruim 1700 planten in het pand moeten hebben gestaan.

Trap onklaar
Kort voor de ontdekking van de kwekerij werden agenten verrast door enkele boobytraps. Zo bleek een open trap naar de kelder van het pand onklaar te zijn gemaakt door twee treden te verwijderen. Dit was onzichtbaar gemaakt door er tapijt over te leggen.

Stroomdraden
Vlak achter een deur naar een van de andere ruimtes waren twee stroomdraden met spanning erop aangebracht. De boobytraps werden echter tijdig ontdekt, zonder letsel te veroorzaken.

Verantwoordelijk
Politie Gelderland-Midden onderzoekt de zaak en probeert onder meer te achterhalen wie er verantwoordelijk is voor de hennepteelt. Ook wordt nader onderzoek gedaan naar de vechtpartij en het aanbrengen van de boobytraps.
Provincie:
Tag(s):