woensdag, 25. januari 2012 - 10:22

Veel Beats per Minuut tijdens vierde voorronde Spectra

Beginnende Dubstep DJ’s krijgen op 3 februari de kans zich te presenteren tijdens een speciale Spectra Dubstep avond.

Tijdens de voorronde draaien 4 nieuwe en jonge Zeeuwse Dubstep DJ’s in De Klomp in Ovezande voor een plek in de Spectra-finale. Deelnemers kunnen zich nog tot 26 januari in schrijven. Als special act zal de landelijk bekende dubstep DJ Aya draaien. Van hem verschijnt binnenkort een nieuw album. Hij is bekend van het populaire label Oi! recordings.

Dubstep in Zeeland
In de wereld van de elektronische muziek ontstaan en verdwijnen muziekgenres.Sommige stijlen komen en gaan zonder een grote impact te hebben. Met Dupstep is dit anders. Dit genre ontstond rond 2001 in de underground scene van Londen. Radiostations pikten het op en daarmee kreeg de muziek erkenning en vooral veel navolging. Inmiddels heeft ook Nederland de Dupstep ontdekt. Dubstep feesten zijn ‘in’. Dat heeft tot gevolg dat veel jongeren met die muziek aan de slag gaan. Om deze jongeren een podium te bieden heeft de werkgroep Spectra van de JongerenRaad Borsele de muziekstroom in haar programma opgenomen. De ‘beats per minute’ liggen bij Dubstep vrij hoog, ongeveer rond de 140 beats per minute. Een groot deel van de Dubstep nummers zit rond dit aantal BPM. Dit maakt het voor beginnende DJ’s een aantrekkelijk genre om mee te draaien. Omdat het genre nu enorm in trek is, worden veel Dubstep DJ’s geboekt, ook in Zeeland.

De afgelopen tijd zijn er verschillende Dubstep feesten geweest. In november werd er een Dubstep feest genaamd Wasabi in De Spot in Middelburg georganiseerd. Ook in Goes is de vraag naar Dubstep gestegen. Sinds begin 2011 bestaat Elephant Music, opgericht door Adrianos Kyrmos, Michael Janiec en Jess Dijkhuizen, zij organiseren regelmatig Drum ‘n Bass, Grime en Dubstep feesten. Een aankomend Dubstep feest in El Toro in Goes is Zwaar! XL, dit feest wordt georganiseerd door eerder genoemde Elephant Music. Een immens populair Dubstep label is Oi! recordings. Gomes draaide in Paradiso en liet zijn publiek kennis maken met de donkere tonen van grime en Dubstep. Deze nachten zijn langzaam gegroeid tot wat Oi! recordings nu is. Het label heeft nu boekingen op allerlei grote Nederlandse evenementen, van Mysteryland tot Valtifest. Enkele DJ’s van Oi! recordings zijn FS Green, Kutz, Gomes en Aya. Aya is met het produceren van muziek begonnen toen Dubstep zijn intrede deed. Sindsdien draait de jonge DJ uit Nijmegen op allerlei feesten.

Aanmeldingen voor Spectra kunnen gemaild worden naar aanmeldenspectra@jongerenraadborsele.nl Er is nog plaats, maar wees er snel bij!
Provincie:
Tag(s):