dinsdag, 29. mei 2012 - 9:37

Veel bekeuringen en drie ingevorderde rijbewijzen tijdens Elfstedentocht

De politie van Friesland heeft tijdens de Elfstedentocht voor motorrijders op verschillende plaatsen snelheidscontroles gehouden. Bij een radarcontrole op de weg Woudsend — Hommerts ter hoogte van Koufurderige passeerden 3100 voertuigen de radar waarvan zo’n 75% motoren waren.

Hier werden 407 overtredingen geconstateerd voor het overschrijden van de maximum snelheid van 80 kilometer per uur. De snelste weggebruiker reed hier 154 kilometer per uur. Bij Tjerkgaast passeerden 2342 voertuigen de radar waarbij 156 overtredingen werden geconstateerd. Ook hier betrof het ongeveer 75% motorrijders en is 80 kilometer per uur toegestaan. Bij een andere controle van de politie werd het rijbewijs van een motorrijder ingevorderd voor het uitvoeren van ‘wheely’.

Daarnaast werd het rijbewijs van een bromfietser ingevorderd omdat deze te snel reed. Andere weggebruikers kregen bekeuringen voor niet handsfree bellen, voor onleesbare kentekenplaten, voor het niet dragen van helm en voor het veroorzaken van lawaai zoals met piepende banden wegrijden.
Provincie:
Tag(s):