zaterdag, 23. juni 2012 - 22:38

Veel illegale praktijken aan het licht bij gezamenlijke controle ‘de Rhederlaag’

Zevenaar

Op zaterdag 23 juni is op een camping en een recreatiepark bij het recreatiegebied “de Rhederlaag” binnen de gemeente Zevenaar een grote gezamenlijke controle geweest van verschillende opsporings- en handhavingsdiensten.

Daarbij is onder meer één persoon aangehouden met een kilo wiet, een hennepkwekerij ontdekt en beslag gelegd op een aantal auto’s.

De Douane, Koninklijke Marechaussee, de Belastingdienst, de politie Gelderland-Midden, de gemeente Zevenaar en de Waterpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten hebben dit gedaan vanuit hun eigen taken en bevoegdheden. Zo is er ondermeer gecontroleerd op het gebruik van rode diesel, alcoholgebruik aan boord, accijnswetgeving, belastingschulden en naar vaartuigen die mogelijk betaald zijn met uit criminaliteit verkregen geld.

De politie inde vijf keer een openstaande boete van elk 900 euro en nam twee auto’s in beslag omdat bij deze voertuigen met het chassisnummer was geknoeid en hun identiteit niet achterhaald kon worden. Verder werd een persoon aangehouden die betrapt werd toen hij een zak gedroogde henneptoppen probeerde te verstoppen. Bij nader onderzoek werd ook nog een hennepkwekerij met zeventig planten ontdekt. De Waterpolitie stelt bij drie boten een nader onderzoek in naar de identiteit van deze schepen omdat ook hier met de registratienummers geknoeid is. Bij twaalf schepen wordt onderzocht of deze misschien gekocht zijn met geld dat afkomstig is uit criminele activiteiten.

De Douane stelt in een horecaonderneming een nader onderzoek in naar de herkomst van daar aangetroffen sterke drank om vast te stellen of de accijnzen zijn afgedragen. Bij controles op het gebruik van rode diesel als brandstof voor de pleziervaart werden geen onregelmatigheden aangetroffen.

De Belastingdienst constateerde bij een aantal personen een belastingschuld voor een totaalbedrag van 120.000 euro. Daarvan werd ter plaatse 4080 euro betaald. Op zeven auto’s werd beslag gelegd waarvan er direct twee werden weg getakeld. De andere vijf eigenaren hebben enkele weken de tijd om hun schuld alsnog te voldoen, anders zijn ze ook hun auto’s kwijt. Verder start de Belastingdienst bij drie ondernemingen een nader onderzoek naar de boekhouding.

De gemeente Zevenaar bezocht een aantal woningen op het recreatiepark om te kijken of de bewoning in overeenstemming was met de bestemming en constateerde daar geen onregelmatigheden.
Provincie:
Tag(s):