zaterdag, 4. februari 2012 - 13:04

Veel meldingen bevroren watermeters

De storingsdiensten van waterleidingsmaatschappijen krijgen momenteel veel meldingen van bevroren meters. Zo ook de Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD).

Als de watermeter is bevroren, dan komt er geen water meer uit de kraan. Door de grote hoeveelheid meldingen zijn de wachttijden langer dan normaal. Ook is het mogelijk dat u niet direct wordt doorverbonden in verband met bezette telefoonlijnen. Probeert u het dan even later nog eens.

Watermeter beschermen
De komende dagen is het behoorlijk koud: zowel 's nachts als overdag vriest het. Maar bij strenge vorst en harde wind kan tocht al snel de oorzaak zijn van het bevriezen van de waterleiding. Ook als uw watermeter niet goed is geïsoleerd, bestaat er een kans dat deze bevriest. Uw watermeter loopt een extra risico op bevriezing als deze zich in een buitenput of slecht geïsoleerde (kruip)ruimte bevindt. WMD raadt daarom aan om de waterleiding en de watermeter te beschermen. Zo voorkomt u ongemak én onnodige kosten.

Bevroren waterleiding
Als de leiding niet gescheurd is, warm deze dan geleidelijk op met bijvoorbeeld een föhn. Is de leiding wel gescheurd, draai dan de hoofkraan dicht en bel een installateur.
Provincie:
Tag(s):