maandag, 19. november 2012 - 9:21 Update: 08-07-2014 0:31

Veel MKB-ers kampen met slechte digitale beveiliging

Driebergen

De branchvereniging ICT~Office lanceerde een website die bedrijven helpt om hun digitale beveiliging op orde te brengen. Dat is niet overbodig: een kwart van het MKB kampt met beveiligingsincidenten.

Uit onderzoek blijkt dat slechts 33% van het midden- en kleinbedrijf (MKB) goed heeft nagedacht over beveiliging. Op www.beschermjebedrijf.nl kunnen ondernemers een quick scan doen. Na het invullen van een vragenlijst krijgt de ondernemer een persoonlijk stappenplan met actiepunten. Een beveiligingsincident heeft soms grote gevolgen voor een bedrijf. Het kan de privacy van klanten raken, tast de reputatie van een bedrijf aan en kan bijvoorbeeld juridische gevolgen hebben. Op beschermjebedrijf.nl vertellen ondernemers over voorbeelden uit de praktijk.

ALERT Online
Beschermjebedrijf.nl biedt naast de quick scan en het persoonlijk stappenplan ook tools en tips voor ondernemers om de digitale beveiliging op orde te krijgen. De website richt zich op MKB-bedrijven vanaf vijf medewerkers. ICT~Office neemt dit initiatief in het kader van de overheidscampagne ALERT Online, waaraan ook de politie deelneemt. ICT~Office is de branchevereniging van 550 IT-, telecom-, internet- en officebedrijven in Nederland. De leden bieden werk aan een kwart miljoen mensen en dragen bij aan 70% van alle innovatie.
Categorie:
Tag(s):