zaterdag, 26. mei 2012 - 13:44

Veel recreatieverkeer op pad

Utrecht

Door het mooie weer is er sinds zaterdagochtend al een hoop verkeer op de weg te vinden. Druk is het vooral in de kop van Noord Holland, op de wegen richting de Veluwe, richting het noorden en de Zeeuwse kust. Bij Groningen zorgen de werkzaamheden aan het knooppunt Julianaplein voor vertraging.

De eerste files ontstonden volgens de VID rond 10.00 uur. Opvallend is de vertraging bij Groningen op de A7 vanuit Heerenveen. Door werkzaamheden moet uur meer dan 25 minuten worden uitgetrokken om vanaf Hoogkerk tot aan het knooppunt Julianaplein te komen.

Te merken dat veel vertraging veroorzaakt wordt door recreatieverkeer. Tot aan het middag uur loopt het vast op de N99 tussen Den Oever en Den Helder. Rond 10:00 uur ontstaat file bij Westerland, in de richting van Den Oever. Een dik uur later loopt de vertragingstijd op bij Westerland richting Den Helder.

Richting het noorden staan de hele ochtend files bij Harderwijk en Den Dolder op de A28 en op de A50 bij het knooppunt Ewijk. In Zeeland lopen de wegen naar de kust vol zoals de N59 tussen Oude-Tonge en de N256 naar Goes en aansluitend de N256 tussen de aansluiting met de N59 en Kortgene, maar ook de A58 bij het knooppunt de Poel. Richting de Veluwe is het vanaf het einde van de middag langzaam rijden en stilstaan op de A1 tussen de knooppunten Eemnes en Hoevelaken.

De verwachtte vertraging richting Landgraaf in Limburg door Pinkpop en richting de circuits in Oss en Zandvoort door de Pinksterraces blijven nog uit.
Provincie:
Tag(s):