woensdag, 28. maart 2012 - 13:21

Veel vertraging A12 door ongeval en pechgeval bij Driebergen

Na de ochtendspits van woensdag gebeurde er rond 10:00 uur een ernstig ongeval op de A12 vanuit Arnhem richting Utrecht ter hoogte van Driebergen.

De rijbaan werd direct helemaal afgesloten. Een politiehelikopter hing boven de weg om foto's te maken van de situatie, zo meldt RTV Utrecht.

Bij het ongeval waren vier personenauto's betrokken geraakt zo meldde een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Eén slachtoffer moest naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Tussen Veenendaal-West en Driebergen was de file achter de aanrijding fors opgelopen tot maar liefst 15 kilometer. Het verkeer moest dan ook rekening houden met een flinke vertragingstijd van meer dan een half uur.

Het verkeer dat gebruik wilde maken van de A12 vanuit Arnhem richting Utrecht kon beter ter hoogte van het knooppunt Maanderbroek de borden Barneveld/Amersfoort volgen en omrijden via de A30, A1 en de A28.
De rijbaan werd om 11:15 uur vrijgegeven, maar de file was rond dat tijdstip nog groot.

Rond 11:35 kwam er ook nog eens tot overmaat van ramp een vrachtwagen met pech te staan tussen Maarsbergen en Driebergen. De file die nog steeds behoorlijk groot was na het ongeval kon mede door dit tweede incident nauwelijks afnemen en groeide zelfs weer aan, om 12:10 uur was dit zelfs tot 17 kilometer in totaal.

De verwachting was aanvankelijk dat de rijstrook om 13:00 uur zou kunnen worden vrijgegeven. Kort voor 13:00 uur werd deze inderdaad vrijgegeven en kon het fileleed langzaam afnemen.
Provincie:
Tag(s):