vrijdag, 6. april 2012 - 16:32

Veiligheidsregio Utrecht vangt storing op

Utrecht

Vrijdagmorgen vroeg hebben de hulpdiensten last gehad van een storing van het alarmeringsnetwerk P2000. Veiligheidsregio Utrecht heeft back-upsystemen ingezet om te alarmeren.

Landelijke storing

Tussen 05:25 uur en 05:40 uur in de ochtend van 6 april konden alarmcentrales in ons land geen P2000-berichten versturen naar hulpverleningsdiensten zoals de brandweer en ambulancedienst. Oorzaak was een verstoring van de verbindingen van KPN. Ook in Veiligheidsregio Utrecht deden de problemen zich voor. Hulpverleners van de brandweer kregen op hun pager de automatische melding dat er geen bereik was.


Back-upsysteem in werking

Tijdens de storing trad bij de meldkamer van Veiligheidsregio Utrecht een volwaardig back-upsysteem in werking, waarbij de brandweer via sms gealarmeerd werd. Ambulances werden per portofoon gealarmeerd. Technische medewerkers stonden in de nacht paraat om adequaat te handelen op de omstandigheden.


Communicatie wel mogelijk

De verbindingen via communicatienetwerk C2000 werkten wel. Contact tussen hulpverleners was op reguliere wijze mogelijk.


Hulpverzoeken brandweer

De storing was om 05:40 uur verholpen. Er zijn in de periode van de storing geen hulpverzoeken voor de brandweer geweest, waardoor van de noodalarmering geen gebruik is gemaakt. De meldkamer heeft de ambulancedienst voor enkele hulpverzoeken per portofoon gealarmeerd.
Provincie:
Tag(s):