dinsdag, 17. april 2012 - 12:52

Verdacht onploffing Ondiep-Zuidzijde blijft vast en in quarantaine

Utrecht

De man die ervan verdacht wordt op 27 november 2011 een ontploffing in zijn woning aan de Ondiep-Zuidzijde in Utrecht te hebben veroorzaakt, moet vast blijven.

De advocaat vroeg vandaag op zitting om opheffing van de voorlopige hechtenis. De man raakte bij de ontploffing ernstig gewond en verblijft nu in het Justitieel Medisch Centrum in Den Haag. Daar kan hij niet revalideren. Thuis kan hij dat wel met hulp van thuiszorg en poliklinische behandeling. Daarnaast vroeg de advocaat om een brandtechnisch onderzoek om antwoorden te krijgen over nog openstaande vragen over de toedracht.

De officier van justitie deelde de mening dat een aanvullend brandtechnisch onderzoek gewenst is maar verzette zich tegen de opheffing schorsing. Het gaat om een ernstig feit, waarbij gevaar was voor omwonenden. Bovendien zijn er in het onderzoek wel degelijk aanwijzingen dat er opzet in het spel is. Al met al "moet het belang van de maatschappij zwaarder wegen dan zijn persoonlijk belang", aldus de officier.

De rechtbank besloot daarop dat de verdachte vast moet blijven, dat het NFI het brandtechnische onderzoek moet doen en dat er nader onderzoek moet plaatsvinden door een psycholoog en reclassering. De verdachte was niet bij de zitting aanwezig. Hij is besmet met de MSRA-bacterie en verblijft in quarantaine. De behandeling van de zaak wordt voorgezet op 11 juli om 11.00 uur.
Provincie:
Tag(s):