zondag, 1. april 2012 - 19:45

Verdacht pakketje blijkt 1 april grap

Lochem

De politie in Lochem doet onderzoek naar de herkomst van een pakketje wat zondag 1 april is aangetroffen voor een gebouw aan de Westerwal in Lochem. Nadat het pakketje uit elkaar was gehaald door de EOD bleek het om een 1 april grap te gaan.

Burgemeester Frans Spekreijse van de gemeente Lochem spreekt van een 1 aprilgrap die 'alle perken te buiten gaat', en zegt er alles aan te doen om de dader(s) te achterhalen.

De politie kreeg omstreeks 12.45 uur de melding van omwonenden dat er een vreemd pakketje voor het gebouw was gezien. Een aantal omwonende werd uit voorzorg geëvacueerd. Omdat niet duidelijk was wat er in de doos zat, is de EOD (explosievenopruimingsdienst) gekomen om het te onderzoeken. Die heeft het pakketje gedemonteerd. Daaruit bleek dat het pakket geen schade had kunnen veroorzaken.

Pas toen het pakket helemaal was onderzocht werd duidelijk dat het om een 1 april grap gaat. De politie stelt een strafrechtelijk onderzoek in naar de herkomst van het pakket en komt graag in contact met getuigen. Getuigen kunnen zich melden op 0900 8844.
Provincie:
Tag(s):