maandag, 12. maart 2012 - 13:53

Verdachte (13) aangehouden voor steekincident Appingedam

De politie heeft zondagavond een 13-jarige jongen uit Appingedam aangehouden omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij een steek incident in zijn woonplaats. Hierbij raakte een eveneens 13-jarige jongen uit Delfzijl ernstig gewond.

Het slachtoffer werd op zaterdag omstreeks 17.00 uur nabij het Texaco tankstation aan de Farmsumerweg ingesloten door een groep jongeren. Hierbij werd hij een steeg ingedreven en met een steekvoorwerp in zijn rug gestoken. Nadat zijn vader het slachtoffer had opgehaald bleek de jongen medische zorg nodig te hebben. De 13-jarige jongen is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht met ernstige verwondingen.

De politie is na het incident een technisch en tactisch onderzoek gestart. Na het horen van getuigen kon zondagavond de 13-jarige jongen uit Appingedam in zijn ouderlijk huis worden aangehouden voor betrokkenheid bij het steekincident. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen zullen volgen.

Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken worden verzocht contact op te nemen op 0900-8844 (lokaal tarief) of via M 0800-7000. De politie vermoed dat er een tiental jongeren getuigen zijn geweest en verzoekt hen met klem contact op te nemen.
Provincie:
Tag(s):