vrijdag, 14. september 2012 - 14:02

Verdachte (37) dood echtpaar Vis Vollenhove in vrijheid gesteld

Het Openbaar Ministerie (OM) Zwolle heeft besloten om de 37-jarige verdachte in het onderzoek naar de gewelddadige dood van het echtpaar Vis uit Vollenhove in vrijheid te stellen. 'De man blijft echter wel verdachte in de zaak', meldt het OM vrijdag.

Het echtpaar Marry en Jurrie Vis werd op donderdagavond 10 september 2009 dood aangetroffen in hun woning aan de Weyert in Vollenhove. Sectie op de lichamen wees uit dat ze door messteken en vuurwapengeweld om het leven waren gekomen.

Jongste zoon verdachte
Op 13 april 2010 werd de jongste zoon van het echtpaar aangehouden als verdachte. Hij werd enkele weken later in vrijheid gesteld, maar is nog wel altijd verdachte in deze zaak.

Man (37) uit Emmen verdachte
Op 11 juni 2012 is de 37-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de dood van het echtpaar Vis.
Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) heeft vanaf 10 september 2009 intensief onderzoek gedaan.

Daarbij is ook meermalen de hulp van het publiek, in het bijzonder de inwoners van Vollenhove, ingeroepen. Het team heeft veel bruikbare informatie gekregen.

Desondanks is de verkregen informatie naar het oordeel van het OM onvoldoende om de 37-jarige verdachte nu met succes te kunnen vervolgen. Daarom wordt hij in vrijheid gesteld.

'Als de verdachte op dit moment wel vervolgd zou worden en de strafzaak eindigt in een onherroepelijke vrijspraak, is er geen mogelijkheid meer om de zaak opnieuw aan de rechter voor te leggen', aldus het OM.

Zowel de 37-jarige man uit Emmen als de jongste zoon van het echtpaar Vis blijven verdachte in de zaak.
Provincie:
Tag(s):