vrijdag, 27. januari 2012 - 12:33

Verdachte aangehouden voor ernstige mishandeling Goudse vrouw

Gouda

De politie heeft donderdagavond 26 januari een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in de zaak van de ernstige mishandeling van een 63-jarige Goudse vrouw.

De politie kwam de man op het spoor door klassiek recherchewerk. Door het samenvoegen van tactische informatie, gecombineerd met de profilering door het KLPD en technische sporen, kon de man uiteindelijk worden aangehouden. De man is eerder in aanraking geweest met politie en justitie. De komende dagen zal de verdachte verder worden gehoord om het rechercheonderzoek compleet te maken. Er zal ook worden gekeken of de sporen, die zijn gevonden bij het slachtoffer, overeen komen met de verdachte.

Ernstig misdrijf
Vrijdagavond 30 december 2011 is de 63-jarige vrouw ernstig mishandeld, waarschijnlijk tussen 22.30 en 00.00 uur. Haar zoon vond haar even na middernacht in haar woning aan de Derde Kade, nadat hij geen gehoor kreeg op haar telefoon. Uit het onderzoek bleek later dat ze ook slachtoffer is geworden van seksueel misbruik. Naar aanleiding van dit ernstige feit is de politie direct een Team Grootschalige Opsporing gestart, bestaande uit 25 rechercheurs.
Provincie:
Tag(s):