woensdag, 1. februari 2012 - 8:27

Verdachte aangehouden voor mensenhandel en ontucht met dochters

De Koninklijke Marechaussee heeft een 54-jarige man aangehouden, die ervan wordt verdacht zijn drie dochters in de prostitutie te hebben gebracht en te hebben uitgebuit. Daarnaast wordt hij ervan verdacht zijn dochters, nu in de leeftijd van 23, 24 en 27 jaar, over een periode van meerdere jaren seksueel te hebben misbruikt. Dit heeft politie Rotterdam/Rijnmond bekendgemaakt.

De man stond internationaal gesignaleerd en werd op Schiphol aangehouden toen hij vanuit Suriname Nederland wilde inreizen. Hij werd al op vrijdag 13 januari aangehouden, maar dit kon in het belang van het onderzoek nog niet eerder bekend worden gemaakt.

Uit het onderzoek, dat door het controleteam prostitutie en mensenhandel (CPM) van de politie Rotterdam-Rijnmond werd verricht, bleek dat de dochters op verschillende plaatsen in Nederland zijn geprostitueerd. Zij werden aangetroffen in bordelen in Brabant en Rotterdam.

Al in 2009 werd door deze bordelen het signaal afgegeven dat er sprake zou kunnen zijn van mensenhandel. De zaak werd toen besproken in het casusoverleg mensenhandel Rotterdam. Pas nadat de vrouwen besloten aangifte te doen, kon de verdachte worden gesignaleerd en aangehouden. Het geld dat de vrouwen in de prostitutie hebben verdiend bedraagt - volgens berekening van de politie - vele honderdduizenden euro’s. Het onderzoek wordt voortgezet. De politie sluit meerdere aanhoudingen in deze zaak niet uit.

Dinsdag heeft de raadkamer van de Rotterdamse rechtbank de voorlopige hechtenis van de man met 90 dagen verlengd. De dochters worden begeleid door hulpverleners.
Provincie:
Tag(s):