woensdag, 9. mei 2012 - 23:27

Verdachte bekent verkrachting Nijhoffstraat / Sonsbeekpark

Arnhem

De 43-jarige man uit de gemeente Rheden die verdacht wordt van de ernstige dubbele verkrachting op de Nijhoffstraat en in het Sonsbeekpark, heeft tegenover de politie een bekennende verklaring afgelegd.

In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 april werd een 24-jarige vrouw verkracht. Dit gebeurde in een steegje van de Nijhoffstraat. Het slachtoffer werd vervolgens meegenomen naar het Sonsbeekpark waar de dader zich nogmaals vergreep aan de vrouw. Het incident bracht veel onrust teweeg. De politie startte meteen een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) op. In het onderzoek is onder meer uitgebreid buurt- en passantenonderzoek gedaan, zijn er flyers huis aan huis verspreid, werden tekstkarren geplaatst aan de Apeldoornseweg, zijn Burgernet en Twitter ingezet en was er extra informatie te vinden op www.politie.nl/gelderlandmidden en www.politieonderzoeken.nl.

Naar aanleiding van alle aandacht, onder meer via de media, hebben veel mensen gereageerd in de richting van de politie met tips en informatie. De politie kreeg hierdoor achttien tips binnen. Dankzij de getuigen kreeg het team meer zicht op de zaak. Zo kon de looproute worden bevestigd en waren er mensen die de verdachte eerder of later die nacht hadden gezien. Uiteindelijk bracht een DNA-match de politie op het spoor van de verdachte. Hij werd 28 april aangehouden en zijn woning werd onderzocht. Tijdens verhoor de afgelopen dagen heeft de 43-jarige man bekend dat hij de 24-jarige vrouw heeft verkracht. Over de inhoud van deze verklaring kan de politie geen nadere uitspraken doen. Donderdag 10 mei moet de verdachte verschijnen voor de Raadkamer. Die bepaalt of de voorlopige hechtenis van de verdachte verlengd gaat worden.

Het team gaat het onderzoek nu afronden met alle informatie die er nog is. Dit wordt gedaan om de zaak goed te onderbouwen met feiten en gegevens. In dit onderzoek wordt ook gekeken of de man voor andere zedenzaken in aanmerking komt. Hiervoor is op dit moment nog geen concrete aanwijzing.
Provincie:
Tag(s):