woensdag, 18. januari 2012 - 13:36

Verdachte gestolen auto pakt rotonde linksom met politie op de hielen

Weert

Woensdagochtend rond 09.00 uur zagen agenten op de Deken Sourenplein in Weert een personenauto rijden die als gestolen gesignaleerd stond. Dit meldt de politie woensdag.

Eerder waren er al meldingen binnengekomen van asociaal en verdacht rijgedrag op de Graswinkellaan en de Geurtsvenweg. In het voertuig zat een man die bij het zien van het politievoertuig er direct vandoor ging. Hij reed in diverse richtingen en heeft zelfs een stuk over de stoep gereden met hoge snelheid om te ontkomen.

Politieheli
De meldkamer van de politie seinde de politie van Brabant Zuid-Oost en België in om te voorkomen dat de man in hun grondgebied zou verdwijnen. Ook een helikopter werd ingezet om de auto te volgen en vanuit de lucht een goed overzicht te geven.

Rotonde linksom
Na diverse omzwervingen reed de auto op de Ringbaan-Noord en waar deze middels een rotonde kruist met de Eindhovenseweg begon de man tegen het verkeer in te rijden.

Aangehouden
Om escalatie te voorkomen hebben drie politieauto's het voertuig daarom direct klem gereden. Hierdoor werd de man beheerst tot stoppen gedwongen en kon hij meteen worden aangehouden. Er vielen geen gewonden. Ook de blikschade lijkt op het eerste gezicht mee te vallen.

Het betreft een 28-jarige man uit Roermond. Hij is ingesloten en wordt verhoord. De gestolen personenauto en de beschadigde politieauto's blijven ter plaatse staan zodat de onderzoekers van de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) onderzoek kunnen verrichten.

Hierdoor zal de weg enige tijd afgesloten blijven. Het gaat dan om de afslag Weert-Noord op de A2 en de rotonde Eindhovenseweg/Ringbaan-Noord.
Provincie:
Tag(s):