dinsdag, 5. juni 2012 - 19:45

Verdachte in onderzoek Franks Harks opnieuw aangehouden

Twello

Het Team Grootschalige Opsporing heeft op dinsdag 5 juni een 24-jarige Deventenaar opnieuw aangehouden voor betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Frans Harks. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Het team is sinds dinsdag 22 november 2011 bezig met het onderzoek naar de gewelddadige dood van de 52-jarige Frans Harks uit Twello. Deze man werd ’s morgens vroeg op het verlengde van het Zwarte Pad in Twello dood aangetroffen door twee joggende vrouwen. Hij bleek door geweld om het leven te zijn gebracht.

In de afgelopen maanden heeft het rechercheteam meerdere mensen in dit onderzoek ver-hoord. Het slachtoffer bleek een regelmatige bezoeker van Deventer coffeeshops te zijn. In de uitzending van Opsporing Verzocht werd op 17 januari een reconstructie getoond van alle bijzonderheden die over het slachtoffer bekend waren en vooral wat hij op maandag 21 november nog heeft gedaan. Hierin werden de nodige beelden van opnamen van bewakingscamera’s uit Deventer getoond. Over de verkregen informatie van Opsporing Verzocht worden geen mededelingen gedaan.

De aangehouden Deventenaar was al eerder in dit onderzoek aangehouden. Hij is toen op last van de officier van justitie op vrije voeten gesteld, maar bleef wel verdachte in dit onderzoek. Het Team Grootschalige Opsporing meldt alleen, dat nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek ertoe hebben geleid dat de Deventenaar opnieuw is aangehouden. Verder worden er geen mededelingen gedaan.
Provincie:
Tag(s):