maandag, 14. mei 2012 - 20:55

Verdachte laffe diefstal bejaard echtpaar aangehouden

Vlissingen

Afgelopen zaterdagmorgen is in België een 19-jarige vrouw aangehouden. Zij wordt ervan verdacht samen met een 24-jarige man, begin januari 2012, in Vlissingen een bejaard echtpaar te hebben bestolen van hun tas met pinpas, nadat dit echtpaar net hun boodschappen hadden betaald bij de Agrimarkt te Vlissingen. Toen het echtpaar de diefstal bemerkte, was er al voor duizenden euro's van hun rekening gehaald.

In de media is hieraan uitvoerig aandacht besteed o.a. in het programma Opsporing Verzocht. Naar aanleiding van deze uitzendingen ontving Politie Zeeland diverse, bruikbare tips en kon de identiteit van het tweetal worden vastgesteld. Naar hun verblijfplaats is Politie Zeeland langere tijd op zoek geweest. Vorige week ontving Politie Zeeland een tip dat het tweetal verbleef op een adres in België. Vervolgens is een Europees arrestatiebevel opgemaakt door de officier van justitie in Middelburg.

Afgelopen zaterdagmorgen is door de Belgische politie huiszoeking gedaan in een woning in Antwerpen. Daarbij werd de 19-jarige vrouw (Nederlandse nationaliteit) aangehouden. Bij de Belgische autoriteiten loopt een uitleveringsverzoek. De man is nog voortvluchtig en staat inmiddels gesignaleerd.

De 19-jarige vrouw en haar voortvluchtige partner worden nog verdacht van meerdere soortgelijke misdrijven, gepleegd op diverse plaatsen in Nederland.

Politie Zeeland bedankt iedereen die meegewerkt heeft om deze zaak op te lossen.
Provincie:
Tag(s):